Spiritualnost – Kaj je res? Kaj res deluje?

Leta 2018, ko sem začela bolj poglobljeno prebirati o spiritualnosti – še sploh nisem točno vedela o čem prebiram. Začela sem z eno knjigo, nadaljevala z drugo. Požirala sem jih. Zakon privlačnosti, videi Ane Bučević, Jorge Bucay o odnosih, Osho, malo psihologije vmes – Čutim, torej sem. Vse se mi je odlično povezovalo. 

Odkrila sem nekaj, kar mi je spremenilo življenje

Bila sem navdušena, da sem odkrila nekaj, kar mi lahko spremeni življenje. In dejstvo, da je življenje v mojih rokah, me je zastraševalo in me hkrati navdajalo z navdušenjem.  Da ne rabim igrati žrtve? Da sem žrtev? Kdo jaz? Jaz že ne. Ampak o tem kdaj drugič.

Kaj je ena in edina resnica, ki te bo odrešila??? 

Hja…. Moram te razočarati. Če samo bereš in “veš” – ti nič ne pomaga. NIIIIIČ. Vse stvari moraš prenesti v prakso. In jih prakticirati. Saj veš, kot recimo ko si se učila hoditi. Nisi obupala takoj, ko si prvič padla na rit. Si vstala, šla par korakov in spet padla. Nekako tako funkcionira tudi življenje. Spiritualnost. In če misliš, da boš kot neki menih letala po zraku, živela od sonca in v tišini opazovala svet okoli sebe – se motiš – no razen, če je to tvoje poslanstvo. Na zemlji si. Tu, na tem kraju si z določenim namenom. Tukaj se moraš spopasti s svojimi izzivi. 

In res so “baby steps”. Včasih se ti zdi, da narediš deset korakov nazaj in spet enega naprej. Ampak naredila si enega naprej. Jeeej, čestitaj in zaploskaj si. 

Kaj je moja resnica?

Po več kot enem letu branja, študiranja, novih ljudeh, ki so posledično prišli v moje življenje, sem bila rahlo zmedena. Kaj je sploh res? En pravi tak, spet drugi tak, tretji onak. Zmedena sem, res zmedena. 

Odrešitev

Ampak največja odrešitev … je bila zame ugotovitev, da moram najti SVOJO resnico. V vseh knjigah govorijo, pišejo večinoma o podobnih zadevah, na malo drugačen način. Sama moraš odkriti, kaj deluje za tebe. Kaj je tvoja resnica. In *sprejeti tudi resnico drugih. Dostikrat boš namreč naletela na strinjanje in še večkrat na nestrinjanje. Ampak vredu je. Vsi imamo drugačne navade, vrednote, vzorce in izzive. Ena stvar, ki nam je vsem skupna, je naš notranji kompas. Na katerem se je sicer nabralo nekaj prahu.. Ker smo ga zatajili in ga ne uporabljamo ravno radi. Intuicija se imenuje drugače, če ti mogoče še ni kapnilo. In več jo bomo uporabljali, bolj nam bo služila. 

Ko ti zaigra srce

Kaj te potegne? Ob čemu ti zaigra srce? TISTO. In verjetno te bo strah. Spremembe so. Nekaj novega. Ampak kljub temu poskusi. In vedno se spomni na učenje otroške hoje, ker večkrat boš padla na rit. Ampak tudi vedno znova boš vstala. 

Najdi svojo resnico, ne sledi slepo drugim. Na koncu koncev, za svoje odločitve ne moreš kriviti nikogar, samo sebe.

Do naslednjič …

Objem, S.

*Aja in še nekaj besed o *sprejeti. Kaj pomeni sprejeti?
Sprejeti pomeni, da si si na jasnem, da mogoče je to od nekoga resnica, mogoče to nekomu deluje. Tebi pač ne. Ok. Pusti pojdi dalje. Ti živiš svoje življenje in samo ti ga lahko usmerjaš in spreminjaš. In isto velja za druge.