Iskanje sebe. Iskanje sebe v odnosu z drugimi?

Kak dolgo iščemo sebe v odnosih z drugimi? 

Ljudje smo družabna bitja.

Ne zdržimo v izolaciji. Čeprav se nam zdi, da bi jo kdaj pa kdaj potrebovali, bi se nam verjetno kar hitro zmešalo. 

Odnosi so potrebni, da rastemo

Različne odnose potrebujemo, da rastemo. Pa vendar se včasih sprašujem ali v vseh teh odnosih samo iščemo izgubljene delčke sebe in če ja, kako dolgo bomo iskali? Kako hitro se bomo naveličali? Ali konec koncev samo bežimo pred samim seboj? Vemo te izgubljene delčke, ki smo jih našli, zadržati in jih obuditi tudi ko te osebe več ni? 

Lekcije, novi ljudje, nove izkušnje

Vsak človek, ki se pojavi v našem življenju nas nekaj novega nauči, če smo se le pripravljeni kaj naučiti. Nekateri so tu samo za trenutek, nekateri ostanejo in se nam vsidrajo v srce. 

Življenje so izkušnje

Ampak a se lahko izgubimo v teh izkušnjah? Ki jih vedno znova iščemo. Življenje je za izkušanje. Ali kreiranje? Če verjamemo v to, da smo si čisto vsak delček življenja skreirali, da je čisto vsak delček našega življenja to, česa smo se nekoč bali ali kar smo si želeli. V obeh primerih imamo prav. V našem življenju smo mi glavni igralci, vsi ostali igrajo samo stranske vloge. Ampak to nas lahko na neki točki zaboli. Težko je prevzeti odgovornost, da živimo točno tako kot smo si skreirali. Da se vse dogaja kot posledica odločitev, ki smo jih na določeni točki sprejeli. In še težje sprejmemo da smo ravno mi tisti, ki lahko to spremenimo.

Ker življenje ni kletka. Vsak trenutek se lahko odločimo drugače. Čisto vsak trenutek. 

Objem,

S.