Eno težjih spoznanj: Nihče me ne bo rešil

Eno težjih spoznanj, ki sem ga ugotovila na svoji poti je, da ni čudežne tabletke, ni čudežnega prahca in nihče ne bo prišel s svojo čarobno palico in zamahnil, da bi me rešil. 

Rešiti se moram sama.

Čimprej to spoznaš, tem boljše se ti piše. In čeprav sem to spoznala, že nekaj časa nazaj, me včasih še vedno vrže v vlogo žrtve in po tihem upam, da mogoče pa bo prišel kdo in zamahnil s čarobno palico. Ampak ne bo. Žal. 

Spoznanje žal ni dovolj

Ni dovolj vedeti nekaj v teoriji, to moraš prenesti v prakso. Saj sama verjetno veš, da ti nobena diploma, oziroma teorija ne pomaga, če je ne izvajaš tudi v praksi.  Zaman bereš vse nasvete, knjige, gledaš dokumentarce, če ne preizkusiš zadev na lastni koži. 

Torej ponovive osnove … 

  • Nobenega princa na belem konju ne bo, da bi te rešil. In ne princ na belem konju (ali rdečem ferariju) ni vstopnica za srečo in ni nobeno zagotovilo, da se ti bo življenje drastično izboljšalo 

In čeprav zveni klišejsko in obstaja možnost, da je že zlajnana zadeva, ampak če nisi srečna sama, če nisi srečna sama pri sebi, ti te sreče ne more dati nihče drug. Ja morda misliš, da sreča prihaja od zunaj, če bom imela to in to bom srečna. Če bom v zvezi bom srečna… ampak žal ni tako … Sreča prihaja odznotraj. Ustvarjaš jo sama, s svojimi malimi veselji. Je pa res, da je ta tema malo preobsežna in primerna za kak drugi post 🙂  

  • Meditacija ti ne bo pomagala, če se ne vsedeš na rit je ne prakticiraš. 
  • Veš, da bi nekaj morala narediti zase in spremeniti – in tega ne delaš. Potem NE VEŠ. To je samo misel. Potrebna je AKCIJA.

Ampak če …

In ne tvoje življenje ne bo boljše ČE in KO. Tvoje življenje je tukaj in zdaj. Zdaj ga živiš. Zdaj je čas, da ga izboljšaš in zdaj je tisti trenutek. Ne jutri, ne naslednji ponedeljek in ne prvega v mesecu. 

In potem se zares začne tvoje življenje

Ko pa enkrat stopiš v AKCIJO, obstaja možnost, da boš parkrat padla na nos. Da ti bo spodletelo ampak vse je to življenje iz vsega tega bi se naj nekaj naučila. Poskusiš drugače. Drugič boš boljša. Mogoče boš danes meditirala 3 minute. Mogoče boš jutri pol ure. Ampak hej! Delaš korake. In nič ni narobe. če delaš drobne korake. Če ti kateri dan ne uspe ali če včasih potrebuješ pauzo. Pomembno je, da se premikaš. Da preizkušaš. Da ugotoviš, kaj deluje zate. 

Do naslednjič…

Objem, S.